AI: Apple Intelligence

AI: Apple Intelligence

Apple heeft deze week Apple Intelligence aangekondigd, het persoonlijke intelligentiesysteem voor Mac, iPhone en iPad dat de kracht van generatieve modellen combineert met de individuele context van de gebruiker. Het resultaat is AI die ongekend handig en relevant is.

Apple Intelligence is verregaand geïntegreerd in iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia, en benut het vermogen van Apple silicon om taal en afbeeldingen te begrijpen en ook zelf te genereren, actie in de benodigde apps te ondernemen en uit te gaan van de individuele context van de gebruiker. Daardoor gaan dingen die je elke dag doet een stuk sneller en makkelijker. Met Private Cloud Compute stelt Apple een nieuwe norm voor privacy binnen AI. Dat doet het bedrijf door rekencapaciteit flexibel te verdelen tussen bewerkingen op het device zelf en grotere modellen die draaien op speciale Apple servers.

“We zijn enorm trots op deze nieuwe mijlpaal op de innovatietijdlijn van Apple. Apple Intelligence wordt een keerpunt, niet alleen als het gaat om wat je met onze producten kunt doen, maar ook wat onze producten voor jou kunnen doen”, zei Tim Cook, CEO bij Apple. “Onze aanpak is uniek. We combineren generatieve AI met de individuele context van de gebruiker, zodat je er daadwerkelijk iets aan hebt. Die informatie over de context gebruiken we op een volledig afgeschermde, veilige manier, zodat we onze gebruikers echt kunnen helpen bij hun belangrijkste taken. Dit is AI zoals alleen Apple dat kan. We staan te springen om te laten zien wat je er allemaal mee kunt.”

Met Apple Intelligence heb je nieuwe mogelijkheden om je geschreven teksten te verbeteren en effectiever te communiceren. De gloednieuwe schrijfhulp Writing Tools is ingebouwd in iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia en helpt je bij het herschrijven, controleren en samenvatten van tekst, waar je ook typt: Mail, Notities, Pages of apps van andere fabrikanten. Werk je aantekeningen uit, zorg dat je blogpost precies de juiste toon heeft of stel het perfecte mailtje op. Met Writing Tools voel je je zekerder van je tekst. Met de Rewrite-feature van Apple Intelligence kun je kiezen uit verschillende variaties van wat je zelf geschreven hebt, om bijvoorbeeld de toon aan te passen of te zorgen dat de tekst goed aansluit bij de doelgroep. Zo kun je je motivatiebrief bij een sollicitatie oppoetsen of een uitnodiging van een vleugje humor en creativiteit voorzien. Met Rewrite vind je voor elke gelegenheid de juiste woorden. De Proofread-feature checkt je tekst op taalfouten, woordkeuze en zinsopbouw. Je krijgt voorgestelde verbeteringen te zien, telkens met uitleg erbij, die je rustig door kunt nemen of meteen kunt doorvoeren. En met de feature Summarize kun je tekst selecteren en die automatisch laten samenvatten tot één overzichtelijke alinea, alleen de hoofdpunten, een tabel of een lijst.

Lees hier meer over de mogelijkheden van Apple Intelligence

Bron:

Deel artikel