'Veel geleerd in praktijk over vertical farming'

'Veel geleerd in praktijk over vertical farming'

De derde editie van VertiFarm en de 8e editie van de AVF Summit van de Association for Vertical Farming zijn vandaag van start gegaan. In de sector is de afgelopen jaren veel geleerd over vertical farming, zo liet AVF-voorzitter Christine Zimmermann-Loessl vanochtend weten. Er word steeds meer gekeken naar de toekomst van vertical farming, niet alleen voor de productie van sla, maar ook voor de teelt van algen, safraan, gingseng en zelfs cacao en hop.

Volgens Marc Oshima, mede-oprichter van wel meer specialistische technologie en kennis voor nodig. Daar wordt door de sector hard aan gewerkt, meent hij. Ook Oshima is van mening dat er de afgelopen twintig jaar veel is geleerd.

Daarnaast wordt steeds meer gekeken naar vertical farms voor vermeerdering en toepassing in bestaande kassen, geeft David Meszaros van Smartkas aan. Daardoor hoeft vertical farming niet per definitie alleen te dienen als volledige productiefaciliteit. Ook is er meer behoefte aan écht werkende turnkey oplossingen, aldus Meszaros.

Vertical farming staat tot en met donderdag centraal in Dortmund tijdens VertiFarm en de AVF Summit. Het event biedt een breed programma, onder andere met een presentaties van Jan Bredack van Orbifarms en Prince Kayode Oguntayo van GreenBeeries op de woensdag. Bekijk hier het volledige programma. Romy Stuik doet namens Hortibiz en Hortibiz Newsradio verslag vanaf de beurs. Luister via www.hortibiznewsradio.nl naar updates.

 

Bron:

Deel artikel