Rondleiding particulieren in World Horti Center

Rondleiding particulieren in World Horti Center

World Horti Center in Naaldwijk opent op vrijdag 1 november haar deuren voor particulieren. Normaal gesproken zijn de deuren alleen geopend voor zakelijke klanten, dit is dus een unieke kans. World Horti Center is het kennis- en innovatiecentrum voor de tuinbouwsector. Hier komen ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid samen om te werken aan een innovatieve sector. Tijdens een rondleiding leren bezoekers meer over thema’s als water, indoor farming en energie, maar ook de samenwerking met Vertify en MBO Westland komt voorbij.

World Horti Center is het kennis- en innovatiecentrum voor de internationale tuinbouwsector. Een plek waar ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid samen innoveren, verbinden, inspireren en kennis delen. Deze partijen werken aan oplossingen voor relevante maatschappelijke thema’s zoals water, voedselvoorziening, voedselveiligheid, welbevinden en duurzaamheid. Jaarlijks trekt dit bijzondere concept zo’n 40.000 bezoekers van over de hele wereld die zich laten inspireren door de geboden kennis en innovatie. World Horti Center richt zich op de zakelijke markt, hierdoor blijven de deuren normaal gesproken gesloten voor particulieren. Vrijdag 1 november is dus een unieke kans voor particulieren om een kijkje te komen nemen en meer te leren over de sector.

Hoe ziet een rondleiding eruit?
MBO Westland, Vertify, WHC Expo bv en Gemeente Westland vormen gezamenlijk World Horti Center. Samen met nog eens ruim 100 participerende bedrijven in de tuinbouwsector zijn zij het kennis- en innovatiecentrum. Tijdens een rondleiding leren bezoekers meer over de werking van dit concept en de samenwerking tussen deze partijen. In ruim anderhalf uur neemt een ervaren gids de bezoekers mee langs verschillende themapleinen, de onderzoekskassen van Vertify, de klaslokalen van MBO Westland en in de Black Box wordt een interessante 360 graden film getoond. Belangrijke thema’s die tijdens de rondleiding onder andere worden behandeld zijn water, energie, indoor farming, start-ups en de gehele waardeketen binnen de tuinbouwsector.

Praktische informatie
De rondleiding vindt plaats op vrijdag 1 november van 14.00 tot 15.30 uur. World Horti Center is gevestigd aan Europa 1 in Naaldwijk, op de Horti Campus tegenover Royal FloraHolland. Er is voldoende parkeergelegenheid, maar inwoners uit de buurt wordt aangeraden om op de fiets te komen. Een rondleiding van anderhalf uur kost €15 per persoon. Een plek reserveren kan door een e-mail te sturen naar events@worldhorticenter.nl. Het restaurant van World Horti Center is vooraf geopend voor koffie of lunch.

Bron:

Deel artikel