Nuttige handreikingen en praktische groene tips

Nuttige handreikingen en praktische groene tips

Bloemisten en andere groenprofessionals zien de noodzaak om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Maar hoe pak je dat aan? Welke makkelijke en betaalbare stappen kun je nemen? Op 8 oktober organiseerden Plantion, VBW, Smithers-Oasis en Groothandelscentrum Plantion het goed bezochte event ‘Duurzaam ondernemen naar de toekomst’. In het met stands en duurzaam bloemwerk ingerichte groothandelscentrum kregen bezoekers handreikingen en praktische tips.

Tijdens het event konden bezoekers op verschillende manieren hun kennis verrijken. Ze konden deelnemen aan workshops en demo’s over duurzame boeketten met de Japanse vouwtechniek origami, duurzame ondergronden en het herkennen en vermijden van greenwashing. Er waren stands van Marginpar, Tesselaar, Decorum, Interplant, Lugt Lisianthus, Bloem en Blad, AVV, DOPA, Bloemenbureau Holland, Renault, S.MA.R.T Automotive, Wilderful, Smithers-Oasis en Biologische Sierteelt Nederland. Het bedrijf E-zi was aanwezig met compacte elektrische wagens voor ‘last mile delivery’. Op een centraal podium gingen sprekers in op verschillende aspecten van duurzaamheid.

Interessante sprekers
Henri Potze van Greenhouse Sustainability presenteerde FloriT, een nieuwe tool ontwikkeld in samenwerking met VBW, waarmee een bloemist de footprint van zijn bedrijf eenvoudig kan meten. Geert op ’t Hof van Biologische Sierteelt Nederland gaf tips hoe je je assortiment duurzamer kunt maken. Bloemiste Lilian Janssen liet zien hoe zij in kleine stappen opschaalt naar een groenere bedrijfsvoering. Merel de Vries en Hans de Jong van Paardekooper namen de bezoekers mee in ontwikkelingen op het gebied van duurzame verpakkingen Ersin Sönmez van S.M.A.R.T Automotive sprak over de komst van emissievrije zones in steden en wat dit onder andere betekent voor het bezorgen door bloemisten.

Geslaagde bijeenkomst
Bezoekers konden ook nog deelnemen aan een exclusieve rondleiding door het bedrijf Plantion, waarbij ze het kopen op de klok konden ervaren, en profiteren van speciale aanbiedingen in het groothandelscentrum, waar sinds kort ook TICA gevestigd is. Al met al een geslaagd event waar ruim 250 vakgenoten elkaar ontmoetten en nuttige inspiratie opdeden voor duurzaam ondernemen.

Bron:

Deel artikel