Inspirerende editie Water- en Plantgezondheid Event

Inspirerende editie Water- en Plantgezondheid Event

Ruim 150 bezoekers bezochten gisteren het Water- en Plantgezondheid Event 2024 in Bleiswijk. Tijdens het event zijn resultaten gedeeld van een aantal onderzoeken waaraan telers ook een bijdrage leveren via Kennis in je Kas (KijK).

De rode draad van deze onderzoeken is een duurzamere en toekomstbestendige teelt. Het Event is georganiseerd door Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw.

De Nederlandse glastuinbouwsector is groot geworden dankzij gezamenlijke investeringen in kennis en expertise. Een erfenis die we koesteren en doorontwikkelen. Als voorbeeld van een belangrijke nieuwe ontwikkeling gaf wethouder Leon Hoek (Wethouder Economie Gemeente Lansingerland) een toelichting op de initiatieven rond het HortiScience Innovation Center (HIC) in Bleiswijk. In het HIC krijgen startups en baanbrekende innovaties in de glastuinbouw een boost om zo een duurzamer productiesysteem te ontwikkelen. Daarna ging Rick van Schie (bestuurslid Glastuinbouw Nederland & voorzitter Tuinbouw Jongeren Nederland) in op het belang van onderzoek voor de toekomst van de glastuinbouw. Vervolgens presenteerde Margreet Schoenmakers, programmamanager Water- en Plantgezondheid, de belangrijkste doelen & actielijnen van de innovatieprogramma’s Glastuinbouw Waterproof en Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid en de betekenis van de resultaten voor beleidsvorming en de praktijk.

Lees hier meer

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel