Awards en trends op grootste sierteeltbeurs

Awards en trends op grootste sierteeltbeurs

Drie dagen lang is het terrein van Royal FloraHolland Aalsmeer hét epicentrum van de sierteeltsector. Van 5 tot en met 7 november 2024 is daar de Trade Fair Aalsmeer: twee hallen met 600 exposanten vol bloemen, planten, noviteiten, innovaties en producten voor de sierteelt.

De ongeveer 20.000 bezoekers van de grootste sierteeltbeurs van Europa zijn beslissers van importeurs, exporteurs, transporteurs, supermarkten, tuincentra, bouwmarkten en bloemisten. Ook veredelaars, kwekers, media en toegevoegde waarde bedrijven komen naar de beurs. Vorig jaar was een derde van het bezoek van internationale herkomst.

Inspiratie en netwerken
Trade Fair Aalsmeer geldt als hét netwerk- en inspiratie-event voor de sierteeltsector. De aanwezigheid van meer dan 600 exposanten en ruim 20.000 bezoekers biedt uitstekende mogelijkheden om bij te praten, nieuwe contacten te leggen en zaken te doen. De plattegrond is inmiddels bekend: bekijk ‘m hier en ontdek wie je deze dagen allemaal kunt ontmoeten.

Ontdek de finalisten van de Glazen Tulp Award
Ook dit jaar wordt de Glazen Tulp Award toegekend aan de beste marktintroductie in de categorieën snijbloemen, concepten, kamerplanten en tuinplanten. De finalisten zijn kwekers die een innovatief product of concept hebben ontwikkeld het afgelopen jaar. Op de Trade Fair Aalsmeer kun je de innovatieve producten en concepten in de noviteitenkas bij de Royal FloraHolland stand bewonderen. Bekijk de finalisten en stem voor 21 oktober op jouw favoriet!

Duurzame innovaties voor de Greenovation Award
Royal FloraHolland stimuleert innovatie en duurzaamheid met de Greenovation Award voor het meest duurzame product of concept. Dit jaar strijden 11 finalisten om de prijs. De sierteeltsector omarmt snelgroeiende duurzame ontwikkelingen, wat veelbelovend is voor de toekomst. De winnaar wordt bepaald door zowel een vakjury als het publiek, dat online kan stemmen. Welke finalist is heeft de beste innovatie? Stem voor 27 oktober!

Green Walk
Wist je dat van alle kweker exposanten op de Trade Fair Aalsmeer, 53% van de FSI-gecertificeerd is? Je herkent ze aan het groene bord met een hart erin. Op de website van Trade Fair Aalsmeer vind je meer informatie over de beurs. Het bezoek aan de beurs is gratis. Meld je vooraf alvast aan, dat scheelt straks tijd.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel