'Inspiratie en input uit bezoek aan Reijm & Zn.'

'Inspiratie en input uit bezoek aan Reijm & Zn.'

Verduurzaming van de energievoorziening is een belangrijke rode draad in de bedrijfsvoering van Komkommerkwekerij Reijm & Zn. in Zevenhuizen. AgroEnergy helpt komkommerteler Jan Reijm om deze transitie vorm te geven én de energiekosten beheersbaar te houden, zo vertellen beide partijen in KAS Magazine.

AgroEnergy wil niet alleen energieleverancier zijn, maar bovenal een partner van de teler. Om die reden ondersteunt EnergieSpecialist Jaco Gelderblom de ondernemer al jarenlang in zijn energiemanagement. Daarnaast bracht het managementteam van AgroEnergy deze zomer een bezoek aan de kwekerij. “Om als MT voeling te blijven houden met wat er speelt op de bedrijven en inzicht te krijgen in de uitdagingen die er liggen, bezoeken we meerdere malen per jaar een teler”, vertelt Rien Bot. “Deze bezoeken bieden ook inspiratie en input voor de koers die we als bedrijf varen en de energieoplossingen die we ontwikkelen. Ook nemen we de informatie mee in onze lobby richting de overheid.”

Reijm leidde het MT rond over zijn bedrijf en ging daarnaast in op de impact van de fiscale maatregelen die eraan zitten te komen. Dan gaat het onder meer om de eerdergenoemde energiebelasting op WKK-gas. “Die impact kun je wel berekenen vanachter je bureau, maar wordt veel concreter wanneer je dit van een teler hoort”, zegt Bot. “Het verhaal van Jan liet zien dat vooral de stapeling van maatregelen een flinke kostprijsverhoging tot gevolg zal hebben. Als AgroEnergy bekijken we hoe we hem hierin kunnen ondersteunen, ervoor kunnen zorgen dat deze stijging zo beperkt mogelijk blijft.”

Lees hier het volledige artikel

 

Bron: KAS Magazine

Deel artikel